Compare Listings

Kinezi prave megalopolis u kome će živjeti 130 miliona stanovnika

Kinezi prave megalopolis u kome će živjeti 130 miliona stanovnika

Kinezi će napraviti megalopolis u kome će živjeti 130 miliona stanovnika i saobraćajno ga povezati tako da se sa kraja na kraj tog ogromnog grada može doći za jedan čas.

U sastav tog megalopolisa ušli bi gradovi Peking, Tianjin i dijelovi provincije Habei, kao i novi grad koji će uskoro početi da se gradi.
Riječ je o novom gradu u specijalnoj ekonomskoj zoni nazvanoj “Novo područje Xiongan”, koji bi trebalo da zauzima površinu tri puta veću od najvećeg grada u SAD, Njujorka.

Službene vladine agencije saopštavaju da će novi grad smanjiti pritisak na automobile preopterećenom Pekingu, u kojem živi 22 miliona stanovnika.
Nakon najave izgradnje novog grada, cijene nekretnina doslovno su se udvostručile u jednom danu, prenose lokalni mediji i svjetske agencije.

Interes za nekretnine bio je toliki da je kineska Vlada proglasila privremenu zabranu kupovine, iako to nije spriječilo ilegalne trgovce da i dalje mešetare.
Vlada je već odobrila 36 milijardi dolara za gradnju 1.100 kilometara novih željezničkih linija u tri godine, koje bi trebalo da čine osnovu transportnog sistema novog megalopolisa koji je nazvan Јing Јin Јi, a u koji će ući i Hingan kada bude napravljen.

Dugoročno je planirana izgradnja 24 gradske linije /do 2050. godine/, a njih osam do 2020. godine. Cilj je da se sa bilo kojeg kraja budućeg grada na drugi kraj može doći u roku od sat vremena.

Nekretnine DANAS

Povezani postovi

Trebinje: Gradi se 600 stanova, i dalje najbrojniji domaći kupci

Svjedoci smo da se u Trebinju gradi punom parom. Osim zatvorenog Olimpijskog bazena, sistema za...

Nastavak čitanja

Kuće prodaju za jedan evro u “slavnom gradu hrabrog srca”

Ololai je predivni italijanski gradić u planinskoj regiji Barbađia na Sardiniji kojeg je zadesila...

Nastavak čitanja

Novi regulacioni planovi u širem centru Banjaluke

Odjeljenje za prostorno uređenje priprema izmjenu nekoliko regulacionih planova u urbanom dijelu...

Nastavak čitanja

Komentariši

*