Compare Listings

Pet načina kako da osvježite iznajmljeni prostor

Pet načina kako da osvježite iznajmljeni prostor

Svakome od nas san je jednoga dana biti vlasnik svog doma, ali zasad je mnogima prihvatljivija opcija iznajmljivati životni prostor. Kako biste se osjećali ugodnije u trenutno iznajmljenom domu donosimo vam 5 načina kako ga osvježiti bez trajnih promjena i visokih troškova.

Iako se radi samo o kozmetičkim promjenama i jednostavnim zamjenama, ne zaboravite se dogovoriti oko toga sa vlasnikom stana.

1. Zamijenite svjetla

U iznajmljenom stanu ili kući lampe i lusteri neće se uvijek svima svidjeti. Na sreću, njihova promjena je vrlo jednostavna. Stoga investirajte u svjetlo po vašem ukusu jer ga vrlo lako možete ponijeti sa sobom ako se budete selili.

2. Obogatite namještaj

Mijenjanje velikih komada namještaja poput kauča ili kreveta nije baš isplativo. Međutim, za osvježenje prostora dovoljno su i dodatci poput dekice, prekrivača, presvlaka ili ukrasnih jastuka koji su po vašem ukusu.

3. Dodajte boju

Boja je ta koja daje prostoru život. Stoga se ohrabrite i za početak odaberite jedan zid koji želite obojiti u nijansu po vašoj mjeri. Osim boje, možete se odlučiti za tapete ili naljepnice za zid koje se lako uklanjaju.

4. Uljepšajte prozore

Zamijenite venecijske rolete s lijepim zavjesama i karnišom koji će vašem prostor pružiti dašak elegantnosti. Cijene zavjesa i karniša vrlo su pristupačne, a modeli i izbori su mnogobrojni. Takođe, ovo isto možete ponijeti sa sobom kada dođe vrijeme za selidbu u novi prostor.

5. Promijenite metalnu galanteriju

Ako želite osvježiti kupatilo, ovo je zasigurno najbolji način. Tako možete zamijeniti ružu ili sušalicu od tuša, ručke na kupaonskim ormarićima ili pak slavinu. Ovi detalji se možda čine sitnima, ali su i više nego bitni za postizanje skladnosti prostora.

Izvor: (NN/zadovoljna.hr)

Povezani postovi

Milenijalna roze boja novih generacija

Ukoliko pratite dizajnerske trendove, poznato vam je da roze boja posjeduje jako uporište u svim...

Nastavak čitanja

Zavirite u Flojdovu vilu

Naslovi brojnih novina, magazina i tv specijala sadržali su njegovo ime, zbog borbe visokog...

Nastavak čitanja

Staroj nekretnini vratite sjaj bez mnogo ulaganja

Jeftine ideje u uređenju stanova brojnima su primamljive jer pametnim rješenjima izdatak za...

Nastavak čitanja

Komentariši

*