Compare Listings

Pogledajte vilu biznismena porijeklom iz BiH koja vrijedi 53 miliona dolara

Pogledajte vilu biznismena porijeklom iz BiH koja vrijedi 53 miliona dolara

“Hacienda de la Paz” naziv je vile koja se prostire na više od 15,5 hiljada metara kvadratnih u predgrađu Los Angelesa, Rolling Hillsu, a njena vrijednost procjenjuje se na 53 miliona američkih dolara.

Izgradnja vile počela je 1991. godine, a za cjelokupan izgled bio je zadužen arhitekta kraljevske španske porodice Rafael Manzano Marcos.

Tek 2008. je biznismen John Z. Blažević,dobio potpuno završenu svoju kuću iz snova. Blažević je porijeklom iz BiH, rođen je u Sarajevu, a od 60-tih godina živi i radi u Kaliforniji. Vlasnik je kompanije “Contessa Premium Foods” koju je osnovao 1984. godine.

Vila posjeduje i podzemni dio od 9,4 hiljade metara kvadratni koji se ne koristi za življenje, ali sadrži i unutrašnji teniski teren kao i tursko kupatilo koje se prostire na više od 3.000 metara kvadratnih.

U kući se nalazi veliki broj televizora, a savremena tehnologija se može sakriti tako da vila izgleda uređena u antičkom stilu.

Van kuće nalazi se teniski teren koji se pretvara u salu za bal, bazen, šetalište sa zelenilom i prostore za odmor, dok su unutrašnje prostorije prostrane i uređene u stilu Maroka, Španije, Portugala i Turske.

Blažević je 2013, godine odlučio prodati vilu, u kojoj su se održala brojna vjenčanja poznatih osoba, kako bi putovao sa svojom suprugom i provodio vrijeme sa svojom porodicom u Hrvatskoj i BiH.

Pogledajte video i galeriju:

Izvor: Nezavisne

Povezani postovi

Kuće prodaju za jedan evro u “slavnom gradu hrabrog srca”

Ololai je predivni italijanski gradić u planinskoj regiji Barbađia na Sardiniji kojeg je zadesila...

Nastavak čitanja

Selo bogataša koje niko ne napušta: “Ako se odselite, gubite sve!”

Pitanje kako je Huaxi od siromašnog sela došao do svega ovog i dalje je obavijeno velom tajne....

Nastavak čitanja

Zavirite u Flojdovu vilu

Naslovi brojnih novina, magazina i tv specijala sadržali su njegovo ime, zbog borbe visokog...

Nastavak čitanja

Komentariši

*