Compare Listings

Pokušao prodati tuđu kuću u Splitu za milion eura

Pokušao prodati tuđu kuću u Splitu za milion eura

SPLITSKA policija privela je 64-godišnjeg Mladena V., zvanog Radojica, zbog pokušaja prodaje tuđe kuće na Marjanu za milion eura.

Mladen V. krivotvorio je isprave pravog vlasnika koji se nalazi u Njemačkoj te angažovao poznatu splitsku advokaticu, koju je takođe zavarao lažnim identitetom.

Kupac kuće koja se nalazi na vrlo atraktivnoj lokaciji iznad plaže Kašjuni trebao je postati bivši šibenski vaterpolista, ali stvar je zapela prilikom ovjere ugovora kod notara. Radojica je po sklapanju ugovora trebao postati bogatiji za 100 hiljada eura kapare, ali to se ipak nije dogodilo jer je notar odbila ovjeriti ugovor. Navodno je nedostajala nekakva dokumentacija.

Završili u zatvoru

U priču su se ubrzo uplela policija. Priveli su Radojicu koji je dosad već nekoliko puta odgovarao zbog prodaje tuđe imovine na Marjanu. Sve je priznao, nije ga briga. Tvrdi da je teško bolestan i da mu je ostalo još nekoliko mjeseci života.

Uz njega, priveden je i Marko G., zvan Brzi. Njega sumnjiče za pomaganje. Našli su mu i pištolj. Brzi tvrdi da nije znao ništa o prevari te da ga je Radojica angažovao kako bi mu bio fizička pratnja, odnosno, osiguranje za 100 hiljada eura kapare. Brzi je inače poznat iz slučaja pljačke banke u City Centru u Splitu. Na kraju je oslobođen, ali ne prije nego što je u zatvoru proveo više od dvije godine.

Obojici osumnjičenih određen je istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja djela.

Izvor: Index

Povezani postovi

Više od jedne nekretnine ima 50.748 građana

Podaci iz Fiskalnog registra nepokretnosti potvrđuju da u Republici Srpskoj ima nešto manje od...

Nastavak čitanja

Booking upozorava korisnike u BiH: Nema oglašavanja bez dokaza o registraciji

Kompanija "Booking.com", koja olakšava turistima pronalazak smještaja širom svijeta,...

Nastavak čitanja

Trebinje: Gradi se 600 stanova, i dalje najbrojniji domaći kupci

Svjedoci smo da se u Trebinju gradi punom parom. Osim zatvorenog Olimpijskog bazena, sistema za...

Nastavak čitanja

Komentariši

*