Compare Listings

Toplina doma inspirisana pastelnim bojama

Toplina doma inspirisana pastelnim bojama

Pastelne boje u životni prostor unose potpuni sklad i harmoniju i zato su visoko na ljestvici najpoželjnijih boja kad se radi o uređenju interijera.

One nastaju smanjenjem intenziteta boje dodavanjem sive ili bijele čime se postiže neutralnost, a smanjuje dinamičnost same boje. Zbog svoje nenametljivosti, u prostor unose prozračnost i svježinu i uz to stvaraju nježnu, toplu atmosferu u domu.

Pastelne boje su odličan odabir za baš svaku prostoriju. Interijeri uređeni u nijansama nježnih pastelnih boja odišu toplinom, profinjenošću, romantikom i elegancijom. Osim toga, savršeno izgledaju u kombinaciji s prirodnim materijalima  te modernim komadima namještaja.  Uz pastelne nijanse svaka prostorija će izgledati veća i prozračnija. Poznato je da boje utiču na raspoloženje svake osobe, a ove nijanse djeluju umirujuće, tako da su savršen odabir za uređenje bilo koje prostorije, a pogotovo spavaće sobe. Dom koji je uređen u pastelnim bojama odiše toplinom, elegancijom, ljepotom i to sve zahvaljujući ovim bojama koje su dozirane na najsavršeniji mogući način.

Slike koje vam donosimo u nastavku odličan su primjer kako pastelne nijanse u prostoru mogu izgledati elegantno i lijepo.

Nekretnine DANAS

 

Povezani postovi

Milenijalna roze boja novih generacija

Ukoliko pratite dizajnerske trendove, poznato vam je da roze boja posjeduje jako uporište u svim...

Nastavak čitanja

Zavirite u Flojdovu vilu

Naslovi brojnih novina, magazina i tv specijala sadržali su njegovo ime, zbog borbe visokog...

Nastavak čitanja

Staroj nekretnini vratite sjaj bez mnogo ulaganja

Jeftine ideje u uređenju stanova brojnima su primamljive jer pametnim rješenjima izdatak za...

Nastavak čitanja

Komentariši

*