• ⇦ Promijeni valutu

Compare Listings

Zatvara se najluksuzniji hotel na svijetu koji skriva milion tajni bogatih i slavnih (VIDEO)

Zatvara se najluksuzniji hotel na svijetu koji skriva milion tajni bogatih i slavnih (VIDEO)

ZBOGOM velelepno predvorje u stilu art decoa, slavne osobe na koje ste mogli naići u dizalu njegova “tornja”: Waldorf Astoria, legendarni njujorški hotel među najuglednijima na svijetu zatvara se nakon 86 godina rada.

Od Marilyn Monroe do Grace Kelly, od američkog predsjednika Herberta Hoovera (1929.-1933.) do Baracka Obame (2009.-2017.), preko svih čelnika na planetu koji su ondje odsjedali tijekom godišnje Opšte skupštine UN-a: zdanje otvoreno 1. oktobra 1931. na Park Aveniji u srcu Manhattana vidjelo je kako u njegovim probranim sobama i luksuznim toaletima (u art deco stilu sve do ručki na vratima) prolazi izvanredna lista slavnih i moćnih iz čitavog svijeta.

Nakon 86 godina, hotel s više od 1400 soba u kojem je izmišljena 24-satna posluga u sobu, najveći na svijetu u doba otvaranja, sprema se za veliko renoviranje. Kineska osiguravajuća tvrtka Anbang koja ga je otkupila od lanca Hilton 2014. za 1,95 milijardi dolara, pokreće velike radove renoviranja od 1. marta koji bi trebali trajati najmanje dvije godine.

Nije poznat službeni plan, ali bi se velik dio hotela trebao pretvoriti u luksuzne apartmane, isplativije, s nizom trgovina u prizemlju, prepuštajući hotelskom dijelu samo mali dio.

Upisano od 1993. na listu spomenika obilježja grada poput Empire State Buildinga ili Brooklyn mosta, pročelje nije u opasnosti. No, unutrašnjost nije zaštićena i neki brinu da će velika plesna dvorana ili ulazni mozaik zauvijek nestati usprkos obećanjima Anbanga da će raditi zajedno s odgovornima za baštinu.

Izvor: index

Povezani postovi

Zeničanin na krovu zgrade napravio kuću!

Da u Bosni i Hercegovini može raditi ko šta i kako želi, najbolje svjedoči primjer iz Zenice,...

Nastavak čitanja

Skills That You Can Learn In The Real Estate Market

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis mollis et sem sed sollicitudin. Donec...

Nastavak čitanja

Learn The Truth About Real Estate Industry

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis mollis et sem sed sollicitudin. Donec...

Nastavak čitanja

Priključivanje raspravi

*